Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Waarom kies je Pilates bij ons?

Waarom kies je

De beste pilateslessen?

Waarom doe je Pilates? Waarom is Pilates goed voor je? Waarom kies je voor ons?

01

Onze lessen zijn leuk!

Joseph Pilates (die zijn eigen trainingen geen Pilates noemde) gaf lessen vaak in badkleding of spetterde mensen nat ter inspiratie. Als het ging om vitaliteit en oefening was hij een strenge leermeester maar zag het zelf zo zwaar niet in. Wij geloven dat je moet kunnen lachen tijdens een les zonder dat dit ten koste gaat van de techniek, kwaliteit of uitdaging. Leuk om te weten: we geven ook online les voor als je een keer  zin hebt om thuis te bewegen of als je even de deur niet uit kunt.

Binnen ons rooster met Pilateslessen hanteren we twee stijlen: Pilates Klassiek en Pilates op Popmuziek. Privé- en duettrainingen zijn te volgen in diverse stijlen, met of zonder hulpmiddelen en met of zonder muziek. 

02
TECHNIEK & INNOVATIE

“The Art of Contrology”, de originele benaming van de Pilates methode was een groot avontuur vol innovaties en nieuwe ideeën.  Joseph was een pionier en maakte zelf apparaten en hulpmiddelen om mensen vooruit te helpen. De gedachte dat zijn systeem precies hetzelfde zou moeten blijven staat haaks op het doel van het systeem. Pilates is geen doel, het is een middel naar een vitaal bestaan. Bewegingswetenschap, kennis van gewrichten en de wervelkolom,  de historische visie op het menselijk lichaam en zoveel meer maken dat je moet blijven “bewegen”. Vasthouden kan stilstaan zijn, stilstaan is…….

03

EEN ECHTE BASIS

Een certificaat bij een pakje boter? Joseph Pilates heeft zelf geen “echte” instructeurs of docenten geschoold. “The Elders”, zoals de voorzetters van zijn methode in alle richtingen en stijlen genoemd worden hadden en hebben een aantal overeenkomsten zoals fervente, gedisciplineerde en perfectionistische  beoefening van Pilates (en vaak een andere bewegingsvorm), kennis en ervaring van en met het bewegingsapparaat verworven op andere plekken en vooral héél veel vlieguren. Instructeur en docent Reinder Cloin heeft meer dan 15.000 uur ervaring in binnen- en buitenland op het gebied van Pilates, yoga en meer.

“Dat been in je nek doen we straks bij het Cirque du Soleil of op instagram, hier eerst de basis in orde alsjeblieft”